بردن زعفران به خارج از کشور
آنچه در این مقاله می خوانید...
قوانین و مقررات صادرات چمدانی زعفرانقوانین ارسال زعفران به خارج از کشوربهترین کشور برای صادرات زعفران
باید بدانید که برای بردن زعفران به خارج از کشور شرایط و مجوزهای خاصی لازم است. مقدار مجاز حمل زعفران هر مسافر ایرانی میتواند حداکثر ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم زعفران را بدون داشتن هیچ مجوزی به همراه خود به کشور مقصد ببرد. این روش را تجارت چمدانی زعفران میگویند.
قوانین و مقررات صادرات چمدانی زعفران
صادرات چمدانی زعفران به معنای حمل زعفران در مقادیر گرمی و ناچیز است که نیاز به اخذ مجوزهای لازم را ندارد.
هر فرد مسافر و دارای گذرنامه مجاز به حمل ۱۰۰ گرم زعفران بدون نیاز به داشتن کارت بازرگانی یا مجوز صادرات میباشد.
اشخاصی که زیر مجموعه پاسپورت شخص دیگری هستند نمیتوانند به صورت مجزا با خود زعفران حمل کنند.
مسافران امکان زیارتی و عتبات عالیات اجازه حمل زعفران به این کشورها را ندارند.
از مزایای صادرات چمدانی زعفران میتوان به عدم نیاز به کارت بازرگانی، گواهی استاندارد و بهداشت، اظهارنامه گمرکی و هزینههای جانبی اشاره کرد.
از معایب صادرات چمدانی زعفران میتوان به عدم تضمین کیفیت و خلوص زعفران، عدم تحت پوشش قوانین تجارت بینالملل، عدم تأثیر در رشد صادرات کشور و احتمال قاچاق و سوء استفاده اشاره کرد.
اما اگر بخواهید بیشتر از این مقدار زعفران را صادر کنید، باید مجوزهای زیر را داشته باشید:
- مجوز استاندارد
- گواهی بهداشت
- گواهی قرنطینه دام و نبات
همچنین باید بازار و خریداران زعفران را در کشور مقصد شناسایی کنید و زعفران با کیفیت و قیمت مناسب را عرضه کنید. بستهبندی زعفران نیز در صادرات آن تاثیر دارد. به طور کلی، بستهبندیهای کمتر از ۳۰ گرم سودآورتر هستند.
قوانین ارسال زعفران به خارج از کشور
برای صادرات زعفران به خارج از کشور، باید امور گمرکی را انجام دهید. این امور شامل تنظیم اظهارنامه گمرکی، احراز هویت کالا، پرداخت تعرفههای گمرکی و تحویل کالا به حملکننده هستند.
برای صادرات زعفران به خارج از کشور، باید با توجه به نیاز بازار جهانی، استراتژی قیمتگذاری و بازاریابی مناسب را پیادهسازی کنید. باید زعفران مرغوب و با کیفیت بالا را بستهبندی شده و در وزنهای مختلف عرضه کنید.
برای صادرات زعفران به خارج از کشور، میتوانید از روشهای مختلف حمل و نقل استفاده کنید. مثلاً میتوانید زعفران را با پست، هواپیما، قطار یا کشتی ارسال کنید. هزینههای حمل و نقل بستگی به روش، مقصد و وزن کالا دارد.
برای صادرات زعفران به خارج از کشور، محدودیتهای قانونی وجود دارد. مثلا بعضی کشورها مثل چین واردات زعفران را ممنوع کردهاند.
بهترین کشور برای صادرات زعفران
بهترین کشور برای صادرات زعفران از ایران بستگی به چند عامل دارد. این عوامل شامل نیاز و تقاضای بازار مقصد، رقابت و مزیت رقابتی، قیمت و کیفیت زعفران، هزینههای حمل و نقل و گمرک، محدودیتها و مالیاتهای وارداتی، بستهبندی و برندسازی هستند.
بر اساس آمار سال ۱۴۰۰، بیشترین میزان صادرات زعفران از ایران به ترتیب به کشورهای زیر اختصاص یافته است:
- ایران (96.5 میلیون دلار)
- اسپانیا (73.1 میلیون دلار)
- افغانستان (16 میلیون دلار)
- پرتغال (10.8 میلیون دلار)
- فرانسه (8.79 میلیون دلار)
این کشورها را میتوان به عنوان بازارهای پرطرفدار و پرسود برای صادرات زعفران در نظر گرفت. البته باید توجه داشت که بعضی از این کشورها مثل اسپانیا و افغانستان خود تولیدکننده زعفران هستند و زعفران را به صورت فله خریداری کرده و با بستهبندی و برند خود به فروش میرسانند. پس باید در این بازارها با استفاده از استراتژیهای مناسب بازاریابی و تمایز قابل توجه رقابت کرد.
بعضی از کشورهای عربی هم بازار خوبی برای صادرات زعفران هستند. به عنوان مثال:
- عراق بهویژه شهرهای کردستان عراق، نجف کربلا و بغداد
- عمان برای مصرف در صنایع دارویی و بهداشتی
- دبی، سه بازار مرشد، بازار کرامه و بازار دیره
برخلاف تصور عموم، تقاضای زعفران در کشورهای آسیای شرقی هم زیاد است. ژاپن، هنگ کنگ، سنگاپور و هند از جمله کشورهای خوب برای صادرات زعفران به این منطقه هستند.