قیمت زعفران مشهد/ امروز

آنچه در این مقاله می خوانید...

زعفران سرگل چه نوع زعفرانی است؟زعفران نگین چه نوع زعفرانی است؟پاک کردن زعفران نگینی به چه صورت است؟کاربرد زعفران نگینزعفران نگین شامل چه قسمت‌هایی است؟چگونه زعفران نگین تولید می‌شود؟انواع زعفران نگین کدام است؟خشک کردن نگینی به چه صورت انجام می گیرد؟تولید زعفران نگین یا سوپر نگینتنظیمات دستگاه خشک کن زعفران در مشهدتنظیم رطوبت دستگاه زعفران خشک کنآغاز فعالیت دستگاه خشک کن زعفرانسنسور دما دستگاه زعفران خشک کنزمان سپری شده برای خشک کردن زعفراناتمام خشک کردن زعفرانقیمت زعفران سرگل مشهدقیمت زعفران نگین مشهدمشخصات زعفران با کیفیتخرید زعفران مشهد

قیمت زعفران مشهد/ امروز چقدر است؟ و اینکه خرید این محصول از خراسان رضوی مناسب‌تر است یا شهرهای بزرگ پخش‌کننده آن مانند تهران و اصفهان؟

در ادامه در مورد این مسائل توضیح داده می‌شود.

شهر مشهد یکی از بزرگترین تولیدکنندگان زعفران در ایران می‌باشد. خرید زعفران مشهد به صورت عمده توسط افراد مختلف انجام می‌شود.

قیمت زعفران مشهد بازار رضا

زعفران سرگل چه نوع زعفرانی است؟

در ایران وقتی صحبت از انواع مختلف زعفران و یا خرید و فروش زعفران به صورت عمده می‌شود منظور زعفران خشک درجه یک می‌باشد.

لیست قیمت روز زعفران 07 اردیبهشت 1403

نام محصولقیمت عمده کیلویی
زعفران سوپر نگین درجه یک113 میلیون و 500 هزار تومان
زعفران سوپر نگین درجه دو111 میلیون تومان
زعفران نگین درجه یک110 میلیون تومان
زعفران نگین درجه دو109 میلیون تومان
زعفران سرگل درجه یک107 میلیون تومان
زعفران پوشالی درجه یک105 میلیون تومان
زعفران پوشال معمولی101 میلیون تومان
زعفران شکسته درجه یک85 میلیون تومان
زعفران دخترپیچ درجه یک79 میلیون تومان
زعفران سفیدی درجه یک11 میلیون و 500 هزار تومان
پرچم زرد زعفران درجه یک1 میلیون و 300 هزار تومان

تقریبا زعفران پرفروش‌ترین ادویه است که مصرف آن برای انواع غذاها رایج می‌باشد.

اما زعفران اعلا براساس نحوه برداشت و فرایند تولید به سه دسته مختلف تقسیم می‌شود که زرشک سرگل به عنوان بهترین و باکیفیت‌ترین نوع زعفران می‌باشد.

اما سرگل شدن زعفران به چه صورت انجام می‌شود و به چه صورت این محصول با کیفیت تولید می‌شود؟

زعفران سرگل یا به اصطلاح عامیانه زعفران سر قلم و در اصطلاح استاندارد ایران رشته‌ای بریده می‌باشد که از زعفران دسته‌ای تولید گردیده، بدین نحو که قسمت‌های زرد آن را با قیچی کردن و سپس با استفاده از روش الکتریسیته ساکن جدا نموده و زعفرانی تمیزتر و کاملاً قرمز به دست آوردند که در زبان انگلیسی به آن All-Red یا در اصطلاح استاندارد Saffron In Cut Filamentمی گویند.

بعدها زعفران‌هایی را که برای تهیه آن‌ها مستقیماً قسمت قرمز (تنها شامل مقدار بسیار کمی از زردی) را از گل جدا می‌کنند پوشال نامیدند.

شاید به این دلیل که این نوع یک حالت حجیم و پوشال مانند پیدا می‌کند، این نوع زعفران در استاندارد ایران به نام زعفران رشته‌ای موسوم است.

هر کدام از این زعفران‌ها ممکن است درجه یک یا دو و مرغوب یا نامرغوب باشند و هیچ یک را نمی‌توان به دیگری ترجیح داد.

آنچه که مسلم است قدرت رنگ دهی (میزان کروسین) و کیفیت زعفران دسته به مراتب پایین‌تر از انواع دیگر زعفران است، همینطور از نظر روش خشک کردن چون با تاخیر خشک می‌شود و در واقع بخشی از قدرت رنگ دهی‌اش را در طول فرآیند خشک کردن از دست می‌دهد کیفیت پایین‌تری دارد.

زعفران نگین چه نوع زعفرانی است؟

یکی دیگر از انواع زعفران درجه یک موجود در بازار، زعفران نگین یا زعفران نگین صادراتی می‌باشد.

این نوع زعفران در کنار زعفران سرگل به عنوان پرفروش‌ترین و پرتقاضاترین نوع زعفران در بازار شناخته می‌شود.

اما زعفران نگین فرایندی متفاوت نسبت به زعفران سرگل برای تولید طی می‌نماید که در ادامه توضیح داده می‌شود.

زعفران نگین زیباترین نوع از انواع مختلف زعفران لقب گرفته است که هر چه قلم‌های آن درشت‌تر باشد قیمت آن گرانتر و اسم آن به سوپر تغییر می کند.

  • کلاله‌ها کاملا از هم جدا هستند
  • خوش رنگ و قرمز یک دست
  • قلم‌های ان درشت است
  • فر خوردگی ندارد و یا کم دارد

قیمت زعفران مشهد گرمی

پاک کردن زعفران نگینی به چه صورت است؟

زعفران نگین اصولا به زعفرانی میگویند که موقع پاک کردن آن سه کلاله زعفران از قسمت سفید (ریشه) و قسمت نارنجی رنگ (بوری) کاملا جدا شود و هیچ گونه رنگی چز رنگ قرمز در آن نباشد. همچنین هر چه این کلاله‌ها درشت‌تر باشد قدرت رنگ دهی بیشتر و شکل ظاهری آن زیبا‌تر است.

البته این نکته اینجا مطرح است که هر چه کلاله زعفران درشت‌تر باشد نشانه‌ای بر استفاده از کود شیمیایی آن هم به مقدار زیاد در مراحل کاشت زعفران است.

کاربرد زعفران نگین

در زمان‌هایی که میهمان‌های خاص داشته و می‌خواهید زعفرانی در خور توجه به آن‌ها اهدا نمایید. مواردی که رنگ دهی زعفران برای شما ملاک است.

زعفران نگین شامل چه قسمت‌هایی است؟

نگین نوع خاصی از زعفران بوده که در آن رشته‌های ۳ شاخه‌ای کلاله (قسمت‌های قرمز رنگ) بدون خامه یا همان ریشه سپید زعفران از میان رشته‌های موجود جداسازی می‌شوند.

چگونه زعفران نگین تولید می‌شود؟

کشاورزان زعفران سحرگاه بر سر مزارع زعفران خویش حاضر شده و باید قبل از طلوع آفتاب همه گل‌ها را جدا کرده باشند.

در نهایت با انتقال گل‌ها به مکانی خاص و طی عملیات جداسازی در زمانیکه میخواهند ریشه کامل زعفران را از گل جدا نمایند، همان زمان اقدام به قطع کردن سه رشته کلاله از یکدیگر می‌نمایند.

سپس زعفران مد نظر به خشک کن منتقل شده و عملیات خشک کردن زعفران نگین آغاز میگردد.

انواع زعفران نگین کدام است؟

زعفران نگین دارای سه نوع می‌باشد. به طور کلی تمامی محصولات زعفرانی براساس مقدار رنگ دهی، میزان شکسته و نرمه موجود در محصول، ضخامت کلاله‌ها، طول کلاله‌ها، محل قطع شدن کلاله‌ها و پیچ و تاب داشتن محصول تقسیم‌بندی می‌شود.

  1. زعفران نگین صادراتی
  2. زعفران نگین اتویی
  3. زعفران نگین سوپر تاپ

قیمت زعفران مشهد کیلویی

خشک کردن نگینی به چه صورت انجام می گیرد؟

خشک کردن زعفران یکی از مراحل مهم در آماده‌سازی زعفران است بهترین کار برای تهیه و خشک کردن زعفران نگین استفاده از دستگاه خشک کن زعفران خانگی یا صنعتی است. پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

یکی از انواع زعفران، زعفران نگین یا سوپر نگین می‌باشد و با توجه به قیمت دستگاه‌ زعفران پاک کن در مشهد که امروزه به بازار آمده می‌خواهیم نحوه درست یا خشک کردن این نوع زعفران را با این دستگاه‌ها در این نوشته بررسی کنیم.

در این نوشته سعی می‌کنیم با ارائه راهنمای خشک کن زعفران، شیوه درست تنظیم و استفاده از دستگاه خشک کن زعفران را توضیح دهیم. مواردی که در این نوشته گفته می‌شود شیوه استفاده از دستگاه برای خروجی خوب زعفران می‌باشد.

خریداران و به ویژه تاجران از همه‌ سایر مصرف کنندگان زعفران بهتر می‌دانند که زعفران نگین چقدر می‌تواند برای فروش بهتر باشد.

زعفران نگین نسبت به زعفران سرگل ممتاز در هر کیلو دارای حجم بیشتری می‌باشد. به عبارتی نگین حرارتی کیلویی نسبت به سرگل در یک کیلو حجمی نزدیک به دو برابر دارد.

علاوه بر این، در زعفران نگین قلم‌های زعفران صاف بوده و از رنگ روشنی برخوردار هستند. به همین خاطر به این نوع زعفران سوپر نگین اتویی یا حرارتی می‌گویند. فروش عمده نگین حرارتی در بازار بسیار با استقبال بی نظیری رو به رو است.

همه‌ی موارد گفته شده همراه با حفظ مولفه‌های کیفی زعفران که در آزمایش‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند باعث افزایش قیمت این نوع زعفران می‌شوند. در بعضی موارد این مبلغ برای هر کیلو زعفران خشک تا 30 میلیون تومان می‌رسد.

تولید زعفران نگین یا سوپر نگین

تولید این نوع زعفران در میان سازندگان زعفران به عنوان یک سر تجاری حفظ می‌شود، چون اگر تولید و عرضه حجم عمده زعفرانی که در بازار وجود دارد سوپر نگین باشد، با بالا رفتن درصد عرضه، قیمت این زعفران پایین می‌آید.

در ایجاد زعفران سوپر نگین دو مورد دارای اهمیت می‌باشد: فن و تکنیک حاضر کردن زعفران برای خشک کردن.

دستگاهی که توانایی حفظ شرایط مورد نیاز برای دست یافتن به زعفران سوپر نگین را داشته باشد.

برای آموزش دادن فن و تکنیک به صورت معمول کسانی که با این شیوه آشنا هستند پول زیادی را می‌گیرند، این هزینه مبلغی بین 3 الی 12 میلیون متغیر است.

خشک کنی که می‌خواهیم زعفران‌مان را با آن خشک کنیم کارایی‌های مورد نیاز برای تولید این نوع زعفران را دارد. این خشک کن که در این مقاله به آن می‌پردازیم دارای دو مدل می‌باشد.

نوع اول انرژی پایین‌تری مصرف می‌کند، 1800 وات که در هر 60 دقیقه می‌تواند دوبار راه ‌اندازی شده و هر بار مقدار 100 الی 120 گرم زعفران خشک خروجی دهد. این مدل برای افرادی که خوب است که روزی 70 الی 100 کیلو گل زعفران را فرآوری می‌کنند.

مدل دوم در مقایسه با نوع اول بیشتر از دو برابر گنجایش دارد و روزانه می‌تواند150 الی 200 کیلو گل زعفران را جواب دهد.

هر دو نمونه این دستگاه از کنترلر هوشمند برخوردار هستند که با استفاده از یک سیستم مشترک کار می‌کنند. در ادامه نوشته به روش کار با این دستگاه می‌پردازیم.

قیمت روز زعفران تربت حیدریه 1400

تنظیمات دستگاه خشک کن زعفران در مشهد

پیش از شروع کار با این دستگاه و تولید زعفران نگین یا سوپر نگین، اول باید محدوده رطوبت و دمایی را تنظیم کنید تا خشک کن بتواند عملکرد خوبی داشته باشد. برای وارد شدن به تنظیمات دو دکمه جهت نما بر روی دستگاه را به میزان 6 ثانیه نگه دارید.

سپس عبارت “welcome to setting menu” نمایش داده می‌شود و شما به منوی تنظیمات می‌روید. با فشار دادن کلید set برای یک نوبت می‌توانید دمای مناسب فعالیت موتور حرارتی را تنظیم نمایید.

دمایی که می‌خواهید را با استفاده از کلیدهای جهت نما می‌توانید تنظیم نمایید. پس از رسیدن به دمای مناسب با فشار دادن دوباره کلید set دما تایید می‌شود و شما به تنظیم کردن رطوبت وارد می‌شوید.

تنظیم رطوبت دستگاه زعفران خشک کن

پس از تنظیم کردن دما به سراغ تنظیم کردن محدوده رطوبت می‌رویم. این خشک کن از یک سنسور رطوبت و دو سنسور دما برخوردار است، سنسور رطوبت در همه‌ی مراحل کار دستگاه به اندازه‌گیری رطوبت درون محفظه خشک کن می‌پردازد.

به دلیل چرخش مداوم هوای درون خشک کن و ایجاد ارتباط شرایط خیلی نزدیک با محصول، از این رو این رطوبت در ارتباط با رطوبت محصول بارگذاری شده توسط خشک کن است.

خشک کن به صورت اتوماتیک پس از رسیدن محصول به میزان رطوبتی که تنظیم کرده‌اید کار خشک شدن را تمام می‌کند.

اگر می‌خواهید رطوبت تقریبی خوبی را بشناسید، اول عدد پنج را به شکل پیش فرض برای رطوبت قرار دهید و خشک کن را بدون محتویات راه اندازی کنید.

پس از دقایقی فعالیت و رسیدن به محدوده دمایی، رطوبت کمینه قابل حصول در این حدود دما و در وضعیتی که خشک کن توسط شما راه می‌افتد تعیین خواهد شد.

احتمال دارد این رطوبت همان 5 درصد مشخص شده باشد و یا در محدوده‌ای بین 8 الی 10 درصد پایدار شود و از این میزان کمتر نشود. عددی که رطوبت به کمتر از آن نمی‌آید را مشخص کنید و آن را برای خشک کردن زعفران نگین یا سوپر نگین 3 تا 4 درصد بالا ببرید.

یعنی در زمان راه اندازی خشک‌ کن، پس از گذشت 5 دقیقه مشاهده خواهید کرد که برای مثال رطوبت به میزان 9 یا 10 درصد رسیده و کمتر از آن نمی‌شود. پس دامنه تنظیمی خوب بین 12 الی 14 درصد می‌تواند متغیر باشد.

اگر عدد را کمتر از میزان به دست آمده در این آزمایش بگذارید، عملیات به صورت خودکار قطع نخواهد شد و محصول‌تان بیش از اندازه خشک می‌شود یا مدت زیادتری در دستگاه خواهد ماند.

در شهر یا روستایی که زندگی می‌کنید و از خشک کن استفاده می‌کنید اگر چندین نوبت آزمایش انجام دهید قادر هستید برای خشک کردن مناسب زعفران، محدوده رطوبتی خوبی را مشخص کنید. بر اساس ارتفاع روستا یا شهر از دمای هوا و سطح دریا، رطوبت کمینه قابل حصول یکسان نخواهد بود.

پس از مشخص کردن عدد مدنظر برای رطوبت، فشار دادن کلید سبز به معنای تایید رطوبت می‌باشد و تنظیمات تمام می‌شود. نشان دادن پیغام “setting Done” یعنی تنظیمات به پایان رسید.

قیمت زعفران قائنات مشهد

آغاز فعالیت دستگاه خشک کن زعفران

در شرایطی که پروسه هنوز آغاز نشده، رطوبت و دمای محفظه خشک کن به شکل تناوبی توسط سیستم نشان داده می‌شود. در دستگاه “Hum” به نمایش رطوبت و “Temp” نشان دهنده‌ی دمای محفظه دستگاه می‌باشد.

پس از اتمام تنظیمات، عبارت “system Ready” نشان داده می‌شود که یعنی دستگاه آماده آغاز کار می‌باشد.

برای انجام پروسه خشک کردن نیاز است 6 ثانیه کلید Set را نگه دارید. پس از آغاز کار این عبارت می‌آید “System is Running Please wait”.

پس از اینکه خشک کردن آغاز می‌شود، دستگاه اندازه‌گیری‌های زیادی را به شکل متناوب نشان می‌دهد از جمله دمای محفظه بالا، دمای مرجع، رطوبت و دمای محفظه پایین خشک کن، تایم سپری شده.

سنسور دما دستگاه زعفران خشک کن

این دستگاه برای اینکه دما را دقیقا بفهمد از دو سنسور برخوردار است، سنسور اول به اندازه‌گیری دمای محفظه بالایی دستگاه پرداخته و به شکل مجزا آن را نشان می‌دهد.

سنسور دمای هیتر “Heater Temp” است.

با توجه به دامنه دمایی که توسط شما تنظیم شده، این دما به شکل اتوماتیک تعیین می‌شود. این دما با توجه به الگوریتمی ساختار‌بندی شده به کنترل دما می‌پردازد که یک الگوریتم بهبود یافته برای بالا بردن کیفیت زعفران ما (زعفران نگین یا سوپر نگین) می‌باشد. این دما به شکل متناوب با عبارت “Reference Temp” نشان داده می‌شود.

توجه داشته باشید که در همه‌ی زمان‌هایی که سیستم روشن است و دارد فعالیت می‌کند عبارت “System Running” به صورت متناوب نشان داده می‌شود.

زمان سپری شده برای خشک کردن زعفران

از وقتی که شما کلید Set را نگه می‌دارید، زمان‌سنج خشک کن شمارشش را شروع می‌کند و این شمارش را تا وقتی که رطوبت به میزان مناسبی رسید انجام می‌دهد.

وقتی کار خشک کن تمام می‌شود و پنکه آن خاموش می‌شود، زمان سپری شده برای پروسه خشک شدن نشان داده می‌شود. “Spt Time” تایم سپری شده را نمایش می‌دهد.

اتمام خشک کردن زعفران

وقتی رطوبت به محدوده تنظیم شده می‌ر‌سد، پروسه خشک کن توقف می‌یابد. در این مرحله خشک کن با بوق زدن به شما از اتمام عملیات اطلاع می‌دهد.

پس از اتمام عملیات، یک دقیقه فن خشک کن روشن می‌ماند. لطفا تا قبل از این یک دقیقه سیستم را خاموش نکنید یا از برق نکشید.

همان‌گونه که پیش‌تر گفته شد، پس از اینکه فن خاموش شود، زمان فعالیت خشک کن برای عملیات خشک کردن یک دفعه دیگر نشان داده می‌شود.

در پایان عملیات پیام “System Stops” می‌آید و فن 60 ثانیه دیگر کار می‌کند.

برای گذاشتن زعفران نگین یا سوپر نگین‌تان در سینی خشک کن، یک پارچه حریر در سایز یک متر مربع را به کار ببرید. اول آن را کف سینی خشک کن گذاشته و بعد ادامه آن را بر روی زعفران‌ها بکشید، بعد سینی را درون خشک کن گذاشته و پروسه خشک کردن را آغاز کنید. ‌

نکته مهمی که در این روش خشک کردن وجود دارد، عدم هرگونه بارندگی در زمان خشک کردن در محیط باز می‌باشد که در صورت بروز این اتفاق زرشک مورد نظر آسیب جدی می‌بیند و گاها از بین می‌رود.

قیمت زعفران مشهد

قیمت زعفران سرگل مشهد

شهر مشهد در استان خراسان رضوی به عنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران شناخته می‌شود.

این شهر علاوه بر زعفران به عنوان بزرگترین تولیدکننده زرشک در ایران هم شناخته می شود.

تعیین قیمت زعفران مشهد به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از مهمترین آن‌ها خرید از واسطه‌ها و دلالان و یا مراکز فراوری و کشاورزان می‌باشد.

بدون شک در صورت خرید زعفران مشهد از مراکز فراوری و یا کشاورزان بسیار مناسب‌تر می‌باشد.

قیمت زعفران سرگل مشهد در سال 1400 در عمده فروشان این شهر در محدوده 120- 150 هزارتومان قرار داشت که البته این قیمت‌ها حدودی است و در بازه‌ای پایین‌تر و یا بالاتر رفته است.

شما می توانید زعفران بسته بندی شده سرگل را با قیمت مناسب از مجموعه ما تهیه کنید.

قیمت زعفران نگین مشهد

با توجه به حجم تقاضای بالایی که برای خرید این محصول وجود دارد دسترسی به بهترین قیمت آن بسیار مهم می‌باشد.

بسیاری از خریداران در قسمت‌های مرکزی، غربی، جنوبی و شمالی کشور به دلیل عدم دسترسی به این مناطق از قیمت‌های این مناطق هم اطلاعی ندارند و محصول مورد نظر را با قیمت‌های بالاتر از واسطه‌ها و دلالان تهیه می‌نمایند.

قیمت زعفران نگین در خراسان رضوی به مراتب مناسب‌تر از دیگر نقاط کشور می‌باشد و مهمترین دلیل آن دست اول بودن می‌باشد.

قیمت زعفران نگین در بازار عمده فروشان خراسان رضوی در سال 1400 در محدوده 150- 180 هزار تومان متغیر بود البته در پاره‌ای از مواقع قیمت‌ زعفران عمده مشهد نسبت به این بازه تغییراتی را داشته است.

مشخصات زعفران با کیفیت

هر یک از انواع زعفران موجود در بازار براساس کیفیت متفاوتی که دارند به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند.

پارامترهای مشخص‌کننده کیفیت زعفران متفاوت می‌باشند که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌شود:

  • نوع زعفران
  • اندازه رشته‌های زعفران
  • یکدست بودن رشته‌های زعفران
  • رنگ زعفران
  • تمیزی و بدون هرگونه علف بودن زعفران
  • میزان پرچم های زرد موجود
  • و …

برای بارهای صادراتی لازم است که آنالیزهای آزمایشگاهی گرفته شود که مهمترین معیارها در آن میزان رنگ دهی و عطر زعفران می‌باشد. نکته مهم این است که آزمایشگاه مورد تایید کشور مقصد باشد.

زعفران نگین مشهد

خرید زعفران مشهد

برای خرید زعفران مشهد دو راه وجود دارد:

مراجعه به صورت حضوری و اطلاع از قیمت زعفران مشهد و شناسایی مراکز فروش معتبر به لحاظ کیفیت و قیمت که در این روش به دلیل دوری این مناطق، خطر سفر و صرف زمان و هزینه‌های زیاد برای خیلی از خریداران میسر نمی‌باشد.

خرید به صورت غیرحضوری از مراکز معتبر این استان بدین صورت که شخص ابتدا با استفاده از سایت‌های تخصصی مراکز فراوری و فروش معتبر این محصول در این استان را شناسایی می‌نماید و سپس در کوتاه‌ترین زمان ممکن شماره زعفران فروشی با آن‌ها ارتباط برقرار می‌نماید و از کیفیت و نحوه همکاری آن‌ها اطلاع حاصل می‌نماید و در انتها اقدام به خرید می‌نماید.

روش دوم در ایران با توجه به گسترش روزافزون اینترنت بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و بسیاری از تجار و صادرکنندگان از این روش استقبال نموده‌اند.

مجموعه زعفران اعلا در شهرستان قاین و مشهد دارای مزارع تولید زعفران و مجموعه‌ی فراوری این محصول می‌باشد.

مجموعه زعفران اعلا انواع زعفران را پس از تولید، فراوری و به بازار عرضه می‌نماید.

این مجموعه در تلاش است تا با استفاده از سایت‌های تخصصی، این محصول را به صورت مستقیم به بازارهای مختلف عرضه نماید و تا حد ممکن واسطه‌ها را حذف نماید.

خانم ابراهیمی

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره روی دکمه‌های زیر کلیک کنید.

فرم مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *