تامین زعفران برای صنعت رنگ سازی

آنچه در این مقاله می خوانید...

چه نوع زعفرانی برای رنگ سازی مناسب است؟از زعفران برای تولید چه نوع رنگ هایی استفاده می شود؟

زعفران یکی از مواد طبیعی رنگ ساز است که از کلاله آن کروسین استخراج می‌شود. این کروسین رنگ زرد و نارنجی زیبایی به الیاف و پارچه‌ها می‌دهد. زعفران همچنین دارای خاصیت ضد کپک و گند زدایی است و عطر خوشایندی را به محصولات رنگ شده منتقل می‌کند.

لیست قیمت روز زعفران 11 اردیبهشت 1403

نام محصولقیمت عمده کیلویی
زعفران سوپر نگین درجه یک113 میلیون و 500 هزار تومان
زعفران سوپر نگین درجه دو111 میلیون تومان
زعفران نگین درجه یک110 میلیون تومان
زعفران نگین درجه دو109 میلیون تومان
زعفران سرگل درجه یک107 میلیون تومان
زعفران پوشالی درجه یک105 میلیون تومان
زعفران پوشال معمولی101 میلیون تومان
زعفران شکسته درجه یک85 میلیون تومان
زعفران دخترپیچ درجه یک79 میلیون تومان
زعفران سفیدی درجه یک11 میلیون و 500 هزار تومان
پرچم زرد زعفران درجه یک1 میلیون و 300 هزار تومان

زعفران در تاریخچه رنگ سازی یک رنگ سلطنتی بوده است و در یونان باستان و ترکیه برای رنگ آمیزی الیاف ارزشمند و قالی های گران قیمت استفاده می‌شده است.

با توجه به قیمت بالای زعفران، رنگ سازی با آن توجیه اقتصادی دارد اگر برای پارچه ها و الیاف خالص و ابریشمی باشد که خود دارای ارزش بالایی هستند. این رنگ در دراز مدت ناپایدار است و به یک زرد رنگ پریده کرمی تغییر می‌کند.

چه نوع زعفرانی برای رنگ سازی مناسب است؟

برای تامین زعفران برای صنعت رنگ سازی باید از زعفرانی استفاده کرد که دارای کلاله باشد. کلاله زعفران حاوی کروسین است که ماده رنگزای اصلی زعفران است. از زعفران می‌توان رنگ های زرد و ارغوانی متمایل به سرخ را استخراج کرد و با ترکیب آن ها رنگ های مختلفی را به دست آورد.

برای انتخاب زعفران مناسب برای رنگ سازی یا رنگ زعفرانی باید به چند نکته توجه کرد:

  • زعفران باید تازه و خشک باشد تا رنگ دهی بهتری داشته باشد.
  • زعفران باید دارای رنگ قوی و بوی خوش باشد.
  • زعفران باید از نوع خالص و بدون افزودنی باشد.
  • زعفران باید از منابع مطمئن و معتبر خریداری شود.

تامین زعفران برای صنعت رنگ سازی

از زعفران برای تولید چه نوع رنگ هایی استفاده می شود؟

از زعفران برای تولید رنگ های مختلفی استفاده می شود که عمدتا در صنایع رنگرزی، نساجی، قالی بافی، عطر سازی و غذایی کاربرد دارند. برخی از این رنگ ها عبارتند از:

رنگ زرد یا رنگ زعفرانی: این رنگ از استخراج کروسین از کلاله زعفران به دست می‌آید و برای رنگ آمیزی الیاف، پارچه ها، قالی ها، حوله ها، خوراک ها و نوشیدنی ها استفاده می‌شود12.

رنگ نارنجی: این رنگ از ترکیب کروسین با سافرانال یا ماده ای که بو و طعم زعفران را می‌دهد به دست می‌آید و برای رنگ آمیزی الیاف، پارچه ها، قالی ها، حوله ها، خوراک ها و نوشیدنی ها استفاده می‌شود.

رنگ ارغوانی: این رنگ از ترکیب کروسین با پلکوسین یا ماده ای که در گلبرگ زعفران وجود دارد به دست می‌آید و برای رنگ آمیزی الیاف، پارچه ها، قالی ها، حوله ها، خوراک ها و نوشیدنی ها استفاده می‌شود.

رنگ سرخ: این رنگ از ترکیب کروسین با کاروتنوئید یا ماده ای که در گلبرگ زعفران وجود دارد به دست می‌آید و برای رنگ آمیزی الیاف، پارچه ها، قالی ها، حوله ها، خوراک ها و نوشیدنی ها استفاده می‌شود.

خانم ابراهیمی

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره روی دکمه‌های زیر کلیک کنید.

فرم مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *