چگونه زعفران تولید می شود؟

آنچه در این مقاله می خوانید...

زعفران چیست؟تولید زعفران در ایرانبرداشت زعفرانآیا زعفران شما مرغوب است؟زعفران چگونه و چرا استفاده می شود؟زعفران در لوازم آرایشی و پزشکی
saffron production05

وقتی در ایران بزرگ شدم، جایی که تولید زعفران مترادف با تجمل است، زعفران را به عنوان ادویه «منتظر مهمانان» می‌دانستم.

امروز با 25 میلیون در هر کیلوگرم، گرانترین کالا در سوپرمارکت محله من است! بیایید نگاهی بیندازیم که چگونه زعفران تولید می شود؟ و چه چیزی زعفران را به گران‌ترین ادویه دنیا تبدیل می کند.

زعفران چیست؟

زعفران از گل Crocus sativus (همچنین به زعفران شناخته می شود) به دست می آید.

اکثر مورخان حدس می زنند که اولین در ایران اهلی شده است، اما جزایر جنوب غربی یونان همچنان مدعیان قدرتمندی هستند. تجار، فاتحان و کاشفان جهان آن را به چین، هند و خاورمیانه معرفی کردند از آنجا به اروپای مدیترانه سفر کرد.

در حال حاضر ایران، یونان، مراکش، هند، اسپانیا و ایتالیا بزرگترین تولیدکنندگان زعفران در جهان هستند.

تولید زعفران

تولید زعفران در ایران

زعفران را که امروزه می شناسیم بدون دخالت انسان نمی توان تولید کرد و اما چگونه زعفران تولید می شود؟

دانه های تولید شده توسط گل های آن عقیم هستند و گرده افشانی طبیعی را غیرممکن می کنند.

این گیاه از طریق تکثیر رویشی به صورت غیرجنسی تولید مثل می کند.

کشت از طریق بنه ها انجام می شود که ساقه های پیاز مانند آن هستند که در زیر خاک رشد می کنند. گیاه Crocus sativus هوای خشک و گرم را دوست دارد، اما برف سبک را تحمل می کند.

نوع خاک مورد علاقه آن دارای خاک رس با ترکیب مناسبی از کربنات کلسیم و سایر مواد آلی است.

برداشت زعفران

کاشت بنه در تابستان انجام می شود و گل های زعفران در اواسط تا اواخر پاییز آماده برداشت هستند.

گل ها باید با دست، قبل یا بلافاصله بعد از طلوع آفتاب برداشت شوند تا در اثر حرارت مستقیم خورشید آسیب نبینند.

گل ها بسیار ظریف هستند و بسیاری از پرورش دهندگان معتقدند که کندن مکانیکی به گل های زعفران آسیب می رساند.

هر گل فقط 3 کلاله تولید می کند. پس از برداشت گل ها، کلاله های آن باید حدود 12 ساعت چیده و خشک شوند.

برای تولید 1 کیلوگرم ادویه زعفران بین 15000 تا 16000 گل نیاز است. 5 از نظر کار، تولید این مقدار 370 تا 470 ساعت طول می کشد.

آیا زعفران شما مرغوب است؟

آیا زعفران شما مرغوب است؟

البته همه زعفران ها کیفیت یکسانی ندارند.

رنگ، سن، مقدار محتوای غیر انگ، انعطاف پذیری و سایر موارد تعیین کننده کیفیت و قیمت است.

با توجه به قیمت بالای آن، متأسفانه تقلب بسیار رایج است. در واقع، در طول تاریخ آنقدر رایج بوده است که در قرون وسطی، کسانی که در اروپا زعفران تقلبی می‌فروختند، با کد Safranschou اعدام می‌شوند.

برای تقویت رنگ قرمز آن از مواد متجاوز مانند چغندر یا انار استفاده می شود. برای حجیم کردن از الیاف ابریشم، روغن یا موم استفاده می شود و زعفران پودر شده را می توان با زردچوبه و پاپریکا تقلب کرد.

تست‌های آزمایشگاهی استاندارد در سال‌های اخیر برای بررسی کیفیت آن توسعه یافته‌اند.

این یک فرآیند خارجی است که توسط خرده فروشان یا معامله گرانی که به صورت عمده خرید می کنند انجام می شود.

این بدان معنی است که اگر ادویه زعفران خود را از یک منبع قابل اعتماد خریداری کنید، به احتمال زیاد زعفران با کیفیت خوب را در خانه تهیه می کنید.

اگر زعفران غیرعادی ارزان قیمت را مشاهده کردید، ممکن است تقلبی باشد.

زعفران چگونه و چرا استفاده می شود؟

زعفران چگونه و چرا استفاده می شود؟

چندین غذا در سراسر جهان از زعفران به دلیل رنگ و عطر متمایز آن استفاده می کنند.

این غذا ستون فقرات چندین غذای نمادین از سراسر جهان مانند برنج اسپانیایی، غذای گوشتی و غذاهای دریایی Paella، خورش فرانسوی Bouillabaisse، غذای برنج ایتالیایی Risotto Milanese، بستنی هندی Kesar Kulfi، برنج پاکستانی و غذای گوشتی Biryani و برنج ایرانی پخته تاچین (فقط به نام چند).

رنگ زرد شدیدی که زعفران در غذا ایجاد می کند به دلیل آلفا کروسین است که یک کاروتنوئید است. α-کروسین همچنین آبدوست است، به این معنی که به راحتی در آب حل می شود.

Picrocrocin یکی دیگر از ترکیبات مهم است که به زعفران طعم کمی تلخ می دهد. در طی فرآیند خشک کردن، پیروکروسین تجزیه می‌شود و به زعفرانال تبدیل می‌شود، ترکیبی که بوی زعفران را شبیه آن می‌کند: خاکی و یونجه مانند.

چگونه زعفران تولید می شود؟

زعفران در لوازم آرایشی و پزشکی

در حالی که زعفران امروزه بیشتر به عنوان ادویه مورد استفاده قرار می گیرد، سابقه طولانی در استفاده در تهیه لوازم آرایشی و دارویی دارد.

رومیان باستان به خیساندن زعفران در شراب خود معروف بودند، زیرا معتقد بودند که زعفران از خماری جلوگیری می کند.

همچنین اعتقاد بر این بود که این ادویه به عنوان یک آرام بخش، ضد اسپاسم، خلط آور و تقویت قوای جنسی عمل می کند. فارماکوپه ها (سوابق دارویی مکتوب) در سراسر جهان حتی از زعفران برای قرن ها نام برده اند.

قیمت روز زعفران کیلویی

در این قسمت شما می‌توانید قیمت روز زعفران کیلویی مجموعه زعفران اعلا را مشاهده کنید.

نکته1: حداقل خرید زعفران نیم کیلو می‌باشد.

نکته2: سعی شده قیمت روز زعفران در بازه 2-3 روز کاری بروز شود.

نکته3: برای اطمینان بهتر است از طریق راه‌های ارتباطی زیر با مشاور ما تماس بگیرید.

نکته4: تمام قیمت‌ها به تومان می‌باشد.

نام محصولقیمت عمده کیلویی
زعفران سرگل درجه یک28500
زعفران سرگل درجه دو28000
زعفران سرگل درجه سه27500
زعفران نگین درجه یک32500
زعفران نگین درجه دو31500
زعفران نگین درجه سه30500
زعفران سوپر نگین درجه یک42000
زعفران سوپر نگین درجه دو41000
زعفران سوپر نگین درجه سه40000
زعفران پوشالی درجه یک28500
زعفران پوشالی درجه دو28000
زعفران پوشالی درجه سه27500
زعفران دخترپیچ درجه یک27500
زعفران شکسته درجه یک12500
زعفران سفیدی درجه یک4000
پرچم زرد زعفران درجه یک700
محمد قربانی

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره روی دکمه زیر کلیک کنید.

مشاوره و فروش

جهت خرید و فروش این محصول می توانید با ما در ارتباط باشید:

مشاور فروش: محمد قربانی

راه های ارتباطی:

phone icon شماره تماس: 09120756944

whatsApp icon پاسخگویی واتساپ: کلیک کنید

telegram icon تلگرام: saffronghorbani

email icon ایمیل: info@saffronala.ir

گروه پخش عمده زعفران اعلا شما را به خرید بهترین زعفران صادراتی با برگه آزمایش دعوت می نماید.
کافیست فرم زیر را پر کنید تا با شما  از طریق واتساپ ارتباط بگیریم.

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده − یک =