بهترین کیفیت ادویه زعفران صادراتی
آنچه در این مقاله می خوانید...
چگونه بهترین کیفیت ادویه زعفران را تشخیص دهیم؟کشورهای صادرکننده بهترین کیفیت ادویه زعفرانچگونه بهترین کیفیت ادویه زعفران را تشخیص دهیم؟ کشورهای صادرکننده بهترین کیفیت ادویه زعفران کدام اند؟
زعفران فاخرترین ادویه دنیا به عنوان گران ترین ادویه دنیا شناخته می شود. انواع مختلفی از بهترین ادویه زعفران با کیفیت، از ژله یونانی، اسپانیایی، اتریشی وجود دارد.
اما زعفران ایران به دلیل رنگ و طعم بسیار خوبی که دارد در بازار جهانی ارزش بیشتری دارد. زعفران در بسیاری از غذاها استفاده می شود و همچنین نقش کلیدی در تهیه آب نبات و شیرینی دارد.
چگونه بهترین کیفیت ادویه زعفران را تشخیص دهیم؟
بی شک زعفران یک ادویه کاملا ایرانی است و همه خانم های کدبانو از طرفداران پر و پا قرص آن هستند.
پزشکان طب سنتی می گویند زعفران دارای اثرات ضد درد، ضد درد و ضد سرفه، تنظیم قاعدگی، بهبود گردش خون، کاهش خونریزی پس از زایمان، تقویت قوای جنسی و آرام بخش است.
با این حال، زنان باردار نباید در مصرف آن زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود (به خصوص در 3 ماه اول بارداری).
بهترین زعفران صادراتی با رشته های قرمز تیره یا نارنجی است. زعفران مرغوب باید دارای عطری گرم و لطیف، طعم عسل مانند و تلخ باشد.
یونانیان و رومیان باستان از زعفران به عنوان عطر استفاده می کردند. امروزه از این گیاه به عنوان ادویه آشپزی استفاده می شود.
زعفران در حال حاضر جزء اصلی برخی از غذاهای شرقی، خاورمیانه و اروپایی است. زعفران یک ادویه بسیار گران قیمت است و تمام برداشت باید با دست انجام شود.
در واقع زعفران تنها بخش کوچکی از خود گیاه زعفران است. زعفران گلی ارغوانی است. قسمت مورد استفاده این گیاه انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به زعفران معروف است و بوی معطری با طعم کمی تلخ دارد.
زعفران حاوی کاروتن محلول در آب به نام کروسین، چگونگی اندازه گیری و تشخیص کیفیت زعفران است که مسئول ایجاد رنگ طلایی زعفران است. محققان مکزیکی کشف کردهاند که زعفران و مواد فعال آن توانایی مهار سلولهای بدخیم انسان را دارند.
کشورهای صادرکننده بهترین کیفیت ادویه زعفران
زعفران یکی از گران ترین و با ارزش ترین ادویه جات در جهان است. این کالای ارزشمند علاوه بر مصرف مواد غذایی، در صنعت داروسازی نیز کاربرد فراوانی دارد.
این محصول یکی از فراگیرترین بازارهای جهان است. به طوری که تجارت زعفران سرگل و زعفران نگین صادراتی یکی از سودآورترین و سودآورترین تجارت جهانی برای کشورهای صادرکننده زعفران است.
ایران و اسپانیا از جمله کشورهایی هستند که فرهنگ تولید و مصرف زعفران در آنها از گذشته وجود داشته و از اولین و قدیمی ترین کشورهای صادرکننده زعفران در جهان هستند.
در ادامه به بررسی کشورهای تولید کننده زعفران از جمله این دو کشور می پردازیم.
از این رو علاوه بر کشورهایی که در گذشته به کشت زعفران می پرداختند، امروزه بسیاری از کشورهای دنیا به کشت زعفران روی آورده اند تا بتوانند خود را به عنوان صادرکننده زعفران در بازار جهانی معرفی کرده و به تجارتی سودآور دست یابند.
در این میان ایران به عنوان بزرگترین و تولیدکننده بهترین زعفران صادراتی شناخته می شود.
کشت زعفران در مناطق سردسیر بهترین عملکرد را دارد و با کیفیت بالا تولید می شود. این یکی از دلایل اصلی تشخیص زعفران خوب از زعفران ضعیف است. هر چه منطقه سردتر باشد، کیفیت زعفران تولیدی بالاتر است.
زعفران در مناطق سردسیر و در هوای سرد مقاومت بالایی دارد و پیاز آن تا منفی 40 درجه سانتیگراد رشد می کند.
از آنجایی که زعفران نسبت به سایر محصولات کشاورزی به آب کمتری نیاز دارد، کشت آن برای مناطق خشک و کم آب مناسب است.
ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده و صادرکننده زعفران بیشترین هماهنگی را با اقلیم مورد نیاز برای کشت زعفران دارد.
علاوه بر شرایط اقلیمی و خاک غنی ایران، با توجه به اینکه در گذشته در مراقبت از زعفران، پس از برداشت بسیار دقت می شد، زعفران خوب مشهد در ایران یکی از با کیفیت ترین زعفران های جهان است.